torstai 14. toukokuuta 2015

After a rainy day

Lomapäivä!

Työssäoppimisjakso Loviisan Aitassa sujui loppuun saakka hyvin, ja opin jakson aikana todella paljon kaikkea mielenkiintoista ja hyödyllistä. Ihana työporukka teki jaksostani vieläkin miellyttävämmän. Tällä hetkellä olen työssäoppimassa Pentikissä Salossa ja jakso jatkuu kesään asti.

Ilta-Sanomista otettiin yhteyttä ja pyydettiin haastattelua koskien kantasolusiirtoa. Linkki juttuun löytyy tästä.

Magneettikuvaus tehtiin noin kuukausi sitten ja sain puhtaat tulokset. Maksan jälleen kasvaneista "palleroista" otettiin koepaloja ja diagnoosin sain (3 ja puolen vuoden odottamisen jälkeen...) tällä viikolla: harvinainen maksasoluadenooma (yllätyksenä taas "harvinainen"). Maksasoluadenooma on hyvänlaatuinen kasvain, jonka voi aiheuttaa mm. jotkut lääkeaineet. Vielä ei ole tietoa, miten niiden kanssa jatketaan. Nyt selvitellään aikuispuolen avulla tarkempia tietoja ja jatkosuunnitelmaa. Jotenkin elätteli toivoa, että tällainen olisi jo ohi, mutta ei auta muu kuin pelata niillä korteilla mitkä eteen annetaan.

"There's a lot that is good in your life -don't take it for granted. Don't get so focused on the struggles that you miss the gift of today."

Kevät on mennyt ihan kivasti pienistä sairasteluista huolimatta. Niiden lisäksi koepalanotto vaati yllättävän pitkän toipumisen. Odotan jo kovin kesää ja lomaa, kaksi työssäoppimisjaksoa peräkkäin ei ollut paras vaihtoehto. Kouluhommia jatkan hieman kesällä, jotta voi kolmannen ja viimeisen "amisvuoden" aloittaa puhtaalta pöydältä!

"One day your heart will stop beating, and none of your fears will matter. What will matter is how you lived."

Sitten ihania uutisia! Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin tulokseen, että haluan muuttaa Salosta Turkuun. Aktiivisen etsinnän jälkeen sain kuin sainkin asunnon Turusta, unelmapaikalta, jotta pääsen edelleen kulkemaan Saloon kouluun. Muuttamaan pääsen kesäkuun alussa ja laitan sieltä varmasti kuvia kunhan saan asunnon "edustuskuntoon"!

Vähintään yhtä innoissani olen siitä, että oma kulta tulee pois armeijasta, ja pääsemme yhdessä viettämään kesää!

"You deserve to be with someone who looks at you every single day like they've won the lottery and have the whole world in front of them." <3Aurinkoisia toukokuun päiviä kaikille!

xox Verna

2 kommenttia:

  1. Hyvää kesää teille.Olen monesti miettinyt sinua.

    VastaaPoista
  2. Moikka! Täällä kirjottelee myös rabdoa sairastanut 17v tyttö :) Mulla loppunu hoidot vasta puoli vuotta sitten, joten kaikki sairauteen liittyvät asiat vielä aika pinnassa. Oli niin ihanaa löytää sun blogi!! Saan tästä paljon voimaa, kun saan kuulla kuinka hyvin sulla kaikesta huolimatta menee ja pystyn hyvin samaistumaan suk kokemuksiin! :) Ois tosi kiva kuulla sun kuulumisia nykyäänkin.

    VastaaPoista